Nyheter

Resultat deltävling 3 LKK Klubbmästerskap

Här kommer resultatet från den senaste deltävlingen i LKKs klubbmästerskap!

Grattis till vinnarna Lova, Elias och Sofie!

Missa nu inte chansen att tävla om de sista poängen i deltävling 4 som går av stapeln den 17/12 och avgörs på boulderväggen!

 

 

På gång i klubben

Nu är det vinter vilket betyder mer klättring inomhus och häng i klätterhallen 🙂 Det kommer flera aktiviteter i hallen fram till jul och här kommer en liten sammanställning:

  • Torsdag 23/11: Workshop/spånarmöte om eventuell ombyggnation eller modifikation av klätterhallen. Den som är intresserad eller har idéer är välkommen till Hagaren kl 18.
  • 30/11-3/12: Ledbyggarhelg med tävling. För mer info se separat inlägg!
  • 14/12-17/12: Boulderbyggarhelg med tävling. För mer info se separat inlägg!

Glöm heller inte klätterkvällarna på Friskis&Svettis City på onsdagar 18-21 som också håller på fram till jul för dem som vill prova en ny bouldervägg!

Boulderbyggarhelg med tävling 14/12-17/12

Hej klubben!

Som avslut på året bygger vi tillsammans nya boulderproblem och avslutar klubbmästerskapet med den sista deltävlingen. Här får just DU en guldchans att se till att det finns roliga problem att klättra på framöver!

Det är extra bra om du kan vara med på tvättningen, då det brukar vara svårt att få ihop folk till det. Klubben bjuder på god mat (förmånsbeskattning tillkommer) samt fika (ingen extra beskattning).

Torsdag 14/12: 17.00 – ca 21.00 (inklusive middag, förmånsbeskattad) – Rivning av alla problem.

Fredag 15/12: 17.00 – ca 19.30 (inklusive avslutande middag, förmånsbeskattad) – Tvättning av grepp. Vi ses i klätterhallen kl 17.00 eller på OKQ8 i Tornby 17.30. Tag gärna med stövlar och regnkläder som skydd vid grepptvätten. Vi hyr ett större antal biltvättsplatser och gör greppen rena med högtryckstvätt.

Lördag 16/12: 10.00 till ca 18.00 (inklusive lunch, förmånsbeskattad) – Byggnation av nya problem. De som var med och tvättade har förtur till greppen. Det har beställts nya grepp så om man vill bygga med dem är det en bra idé att komma på fredagen också. Klockan 10.00 inleder vi med en kortare utbildning i boulderbygge (valfritt deltagande).

Söndag 17/12: 13.00 – ca 17.00 – Bouldertävling sponsrad av Barrabes Skidåkning och Berg (kval + final)

Det kommer finnas utmaningar både för nybörjare och proffs. Alla är välkommna att delta!
Vi hoppas att så många som möjligt hjälper till och närvarar. Inga förkunskaper krävs!

Ledbyggarhelg med tävling 30/11-3/12!

Hej klubben!

Vintern närma sig och därmed mer inneklättring. Så dags igen att riva, bygga, fika, äta…TÄVLA!

Vi hoppas som vanligt att så många som möjligt hjälper till att bygga leder. Inga förkunskaper krävs.

Upplägg:
Torsdag 30/11: 17.00 – ca 21.00 (inklusive middag, förmånsbeskattas) – Rivning av leder. Vi visar hur man repklättrar och på så viss effektivt får ner de smutsiga greppen. Givetvis kan man istället säkra varandra om man vill eller använda skyliften.

Fredag 1/12: 17.00 – ca 20.00 (inklusive avslutande middag, förmånsbeskattas) – Tvättning av grepp. Vi ses i klätterhallen kl 17.00 eller på OKQ8 i Tornby 17.30. Tag gärna med stövlar och regnkläder som skydd vid grepptvätten. Vi hyr ett större antal biltvättsplatser och gör greppen rena med högtryckstvätt.

Lördag 2/12: 10.00 – ca 18.00 (inklusive lunch, förmånsbeskattas) – Byggnation av nya leder. Alla är välkomna att bygga leder, inga förkunskaper krävs.

Sön 3/12: Topprepstävling, sponsrad av Barrabes Skidåkning och Berg
Kl 13.00 drar tävlingen på de nybyggda replederna igång! Liksom de tidigare tävlingarna kommer vi att ha tre klasser: junior, dam och herr.

Första pris i respektive klass är ett presentkort på 500 kr på Barrabes Skidåkning och Berg och alla som deltar i tävlingen är med i en utlottning av lite annat smått och gott från deras butik!

— ATTENTION! — Vi behöver även hjälp med säkring (6 personer) och fotografering under tävlingen! Är detta någonting du kan ställa upp på så hör av dig snarast till oss via Facebook. Alla som hjälper till får lunch innan tävlingen drar igång – plus att vi och alla tävlande blir evigt tacksamma att vi kan genomföra tävlingen! Vi behöver hjälp mellan kl 11-16.

JSM i Bouldering 2/12

Hej!
Den 2 december är det JSM Boulder på Karbin klätterhall i Stockholm.
Tävlingsklassen är öppen för ungdomar födda 1998-2003.
För alla som är 7-13 år anordnar vi Kids Boulder Open i samband med JSM.
En minst lika rolig tävling för de yngre!
Anmälan till JSM och Kids Boulder Open samt mer info hittar ni här!
Varmt välkomna till JSM på Karbin!

LKK Medlemsmöte 16/11 2017

Den 16:e november är det dags för LKKs höstmöte!

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna att delta på höstens medlemsmöte och göra sin röst hörd! Mötet äger rum i Hangarens konferenssal kl. 18:30 och det bjuds på fika!

Agenda och dokument inför mötet finns här.

Välkomna!

Mvh,

Styrelsen 2017

Klätterkvällar på Friskis & Svettis City

Linköpings klätterklubb har inlett ett samarbete med Friskis & Svettis nya anläggning i city. Detta innebär att du som medlem i LKK kan komma dit och klättra på deras bouldervägg och träna i gymmet gratis på onsdagar klockan 18-21. Vi kör igång nu på onsdag den 1:e november och håller på fram till jul.

Observera att detta endast gäller deras anläggning på Kungsgatan 30 och att du måste visa upp legitimation i receptionen så att de kan se att du är medlem i Linköpings klätterklubb.

Lycka till med klättringen!


Linköpings klätterklubb has started a collaboration with Friskis & Svettis new facility in the city. This means that you as a LKK member can access the gym and climb on their brand new bouldering wall for free on Wednesdays between 18 and 21. It all starts the 1:st of November and continues until Christmas.

Please note that it is only the facility on Kungsgatan 30 this applies to and you need to show ID at the reception so they can verify that you are a member of Linköpings klätterklubb.

Happy climbing!

Information om incident 20/9

Hej,

Här kommer lite information om en olycka som inträffade i klätterhallen onsdagen den 20/9. En av juniorerna föll från toppen av boulderväggen och skadade sin arm. Hon mår efter omständigheterna väl.

Vad händer nu? En incidentrapport har skrivits till Svenska Klätterförbundet. Denna kommer att behandlas för att uppdatera rådande rekommendationer. Vi som är involverade från klubbens sida kommer under tiden träffas och se vad vi kan göra kortsiktigt.

Har ni frågor? Kontakta junioransvarig Martin på junior@linkopingsklatterklubb.se så svarar han så fort som möjligt.

Är klättring säkert? Klättring som sport har inneboende risker och vi jobbar med dem med högsta prioritet. Tyvärr händer ändå olyckor av denna typ. Det är dock första gången det händer i LKKs juniorverksamhet.

 

Ledbyggarhelg 28/9-1/10 2017

Nu är det dags att bygga nya leder på Hangarens repvägg igen!
Tycker du att en del grepp börjar bli smutsiga? Fattas det leder i just din grad? Vill du umgås och fika med trevliga människor och samtidigt göra en insatts för din klubb? Kom då på ledbyggarhelgen!

Upplägg:

Torsdag 28/9: 17.00 – ca 22.00 (inklusive middag, förmånsbeskattad) – Rivning av leder

Fredag 29/9: 17.00 – ca 19.00 (inklusive avslutande middag, förmånsbeskattad) – Tvättning av grepp
Vi ses i klätterhallen kl 17.00 eller på OKQ8 i Tornby 17.30. Tag gärna med stövlar och regnkläder som skydd vid grepptvätten. Vi hyr ett större antal biltvättsplatser och gör greppen rena med högtryckstvätt.

Lördag 30/9: 10.00 till ca 18.00 (inklusive lunch, förmånsbeskattad) – Byggnation av nya leder
Klockan 10.00 inleder vi med en kortare utbildning i led(valfritt deltagande).

Söndag 1/10: 10.00 – ca 17.00 – Vi fortsätter bygga, graderar nya leder, provklättrar, städar och gör fint.

Vi hoppas att så många som möjligt hjälper till och närvarar. Inga förkunskaper krävs! Har du aldrig varit med förut hjälper vi dig att komma igång eller att få någon mer erfaren att bygga ihop med.

Kryssa gärna i doodlen så vi kan se ungefär hur många som tänker komma!

https://doodle.com/poll/cv3kyh4eded42aa2

 

Boulderbygghelg 14-16/9 2017

Då var det dags för höstens först bygghelg!

I mitten av september bygger vi tillsammans nya boulderproblem. Här får just DU en guldchans att se till att det finns roliga problem att klättra på framöver! Den här gången blir det ingen tävling utan det tar vi lite senare i höst.

Det är extra bra om du kan vara med på tvättningen. Klubben bjuder på god mat (förmånsbeskattning tillkommer) samt fika (ingen extra beskattning). De som har varit med och tvättat har förtur till att välja vilka grepp de vill bygga med.

Torsdag 17.00 – ca 21.00 (inklusive middag, förmånsbeskattad) – Rivning av alla problem

Fredag 17.00 – ca 20 (inklusive avslutande middag, förmånsbeskattad) – Tvättning av grepp
Vi ses i klätterhallen kl 17.00 eller på OKQ8 i Tornby 17.30. Tag gärna med stövlar och regnkläder som skydd vid grepptvätten. Vi hyr ett   större antal biltvättsplatser och gör greppen rena med högtryckstvätt.

Lördag 10.00 till ca 18.00 (inklusive lunch, förmånsbeskattad, och fika) – Byggnation av nya problem
Klockan 10.00 inleder vi med en kortare utbildning i boulderbygge (valfritt deltagande). De som har varit med och tvättat har förtur till att välja vilka grepp de vill bygga med.

Vi hoppas att så många som möjligt hjälper till och närvarar. Inga förkunskaper krävs!

Fyll gärna i doodlen nedan om du tänker komma så att vi får en uppfatttning om hur många vi blir. Tack!
https://doodle.com/poll/tvzy5hr6t7vtn9cz