Nyheter

Fototävling 2017

Ta med kameran ut i sommar och skicka in dina bästa klätterbilder till info@linkopingsklatterklubb.se. De bästa bilderna kommer få pryda väggarna i Hangaren, och en vinnare belönas med presentkort på 150kr från Barrabes Skidåkning och Berg Skicka in senast 1/9.

Hej Styrelsen!

Nu när halva året har gått kanske någon funderar på vad det är för några som sitter i styrelsen egentligen, så här kommer en liten presentation!  Kontaktuppgifter till styrelsen och andra förtroendeposter hittar ni under fliken klubben -> styrelse, eller varför inte hugga tag i någon av oss i hallen för frågor, synpunkter eller idéer!

Frågor:

 1. Vad heter du?
 2. Vad gör du i styrelsen?
 3. Vad gör du i klätterhallen?
 4. Hur kommer det sig att du började klättra?
 5. Varför tycker du att medlemmar (som inte sitter i styrelsen) ska engagera sig i LKKs aktiviteter?

 

 1. Martin Andersson
 2. Formellt sett har jag ansvar för boulderrummet och kontakt med vår sponsor Barrabes. Men egentligen snackar jag mest klättring och försöker bidra till en så bra klubb som möjligt.
 3. Hänger, hänger i boulderrummet, hänger på repväggen, hänger i gymmet. Mycket häng helt enkelt!
 4. En kompis drog med mig när jag pluggade i England och sen var jag fast!
 5. Det är just möjligheten att vara med och påverka och bidra som jag tycker är så härlig med LKK. Det skapar en gemenskap och klubben vore inte vad den är utan alla engagerade medlemmar!

 

 1. Daniel Sandvall
 2. Jag är aktivitetsavsvarig
 3. Jag både bouldrar och repklättrar. Jag är också tränare för klubbens juniorer.
 4. Testade klättra på en vägg i en fjällstation och efter det var jag fast.
 5. För det är kul att träffa nytt folk och lära känna andra medlemmar. Och det finns oftast fika.

 

 1. Petter Johansson
 2. Jag är repvägsansvaring och försöker vara med och rodda i mycket av det som händer på repväggarna och runtomkring, ex. bygghelger byte av ankare, greppinköp, repbyten, byta lysrör när det behövs osv.
 3. Jag klättrar i pincip endast rep hallen (topp och sport), pysslar en del med våra fina väggar och hänger och hallen.
 4. Som liten har jag alltid klättrat på allt, träd, stenar, snöhögar, byggnader och stolpar. Sen blev det ett uppehåll tills jag hamnade i Linköping och fick tillgång till hangaren. Sen dess är abstinensen på en rimlig nivå igen.
 5. Jag tycker att alla som tycker det är kul med en levande och aktiv klubb ska engagera sig. Är det 30 min eller 300h spelar ingen roll!

 

 1. Laura Persson
 2. Jag håller koll på klubbens alla hemliga böcker, dvd:er och gamla VHS-band. Dessutom klubbens SISU-kontakt.
 3. Repklättrar, såklart!
 4. Jag behövde en hobby haha!
 5. För att det är mycket trevligare än vad man tror!..och bouldrare är inte så farliga som de ser ut som..

 

 1. Sofia Dannert
 2. Kort sagt så är jag vice ordförande och försöker avlasta vår ordförande.
 3. Jag gör lite av varje, klättrar rep och bouldrar, prova på-säkrar. Är lite av en periodare i mitt val av klättring och just precis nu så är repväggen intressantare än boulderrummet faktiskt.
 4. Min pappa, lillasyster och jag följde med några av pappas kompisar till en klätterhall i Luleå för att testa klättra. Där och då undrade jag varför ingen hade talat om för mig att klättring är en grej. En sådan där jättekul grej! Sedan har jag klättrat sedan dess.
 5. Kanske det låter klyschigt men jag vill ändå säga för att en klubb är som ett jättestort lag. Det räcker inte om en person engagerar sig som laget ska lyckas och alla vill väl att vårt lag (LKK alltså) ska lyckas? Jag tänker att ”engagera sig” kan låta som ett jättearbete, men så behöver det inte alls vara. Man kan hjälpa till med allt från att komma med idéer och synpunkter till att ansvara för och planera en bygghelg (eller någon av dagarna som ingår), men också massor av saker däremellan.

 

 1. Peter Rosander
 2. Kassör
 3. Bouldrar och plockar upp kvarglömda vattenflaskor
 4. Jag följde med några kollegor och sen var jag fast
 5. För att det är deras ansvar! Det är de engagerade medlemmarna som driver och utvecklar en ideell förening. Utan dem kommer verksamheten helt att stanna av.

 

 1. Patrik Wahlund
 2. I år är jag ordförande för klubben. Hoppas att, tillsammans med resterande styrelsemedlemmar, kunna genomföra förbättringsarbeten så att LKK även i fortsättningen uppskattas av sina medlemmar.
 3. Socialiserar mest med andra när jag är i hallen. Jag tycker det är roligt att stämningen är så bra. Sen försöker jag såklart få tid till klättring också. Utöver detta håller jag även i klättringskurser i Hangaren.
 4. Blev hitdragen av en studiekamrat.
 5. Alla aktiviteter som genomförs inom LKK görs för att främja medlemmarna på olika sätt. Som medlem tycker jag därför att man ska hjälpa till med de aktiviteter som man själv uppskattar, så att klubben vet åt vilket håll medlemmarna vill åt. Dessutom är det som sagt riktigt trevliga människor i klubben, och vid de olika aktiviteterna lär man känna dessa och får en riktigt bra gemenskap. Dessutom är aktiviteterna oftast riktigt roliga att både arrangera och vara med på!

 

 1. Julia Hedborg
 2. Informerar våra medlemmar om vad som händer i klubben
 3. Hänger mest på repväggen och har kul!
 4. Blev övertygad av min pojkvän att klättring var något vi skulle börja hålla på med, och så blev det.
 5. För att det är roligt, man träffar nya vänner och skapar bra gemenskap i klubben:)

 

 1. Morgan Huber
 2. Ser till att vi har lite aktiviteter ute också. Speciellt så att de som normalt inte klättrar ute får en chans att pröva.
 3. Allt + lite till. Den är mitt andra hem
 4. Martin Hellberg
 5. En ideell förening är sina medlemmar. Ingenting händer utan att medlemmar engagerar sig.

Resultat LKK klubbmästerskap deltävling 2

Här kommer äntligen resultatet från LKKs klubbmästerskap deltävling 2, topprepstävling! Stort grattis till vinnarna Lotta, Tim och Lydia, som belönades med presentkort från Barrabes Skidåkning och Berg!
Stort tack till alla som tävlade och arrangerade, samt till vår sponsor Barrabes som även försåg oss med fina priser som lottades ut bland alla deltagare!

Upprustning och flytt av gymmet

Gymmet och soffhörnan i klätterhallen kommer att byta plats, och gymmet rustas samtidigt upp! Det kommer förhoppningsvis bli mindre trångt i gymmet och bättre utsikt över hallen från soffhörnan. Krokar för att hänga jackor och väskor kommer också att flyttas men ska finnas kvar. Flytten kommer ske på måndag 22/5.

Valberedning sökes!

Vill du eller känner du någon som skulle vilja engagera sig i klätterklubben?

Välkommen att söka till valberedningen i så fall! Valberedningens uppgift är att hitta kandidater till styrelsen och andra poster, så är du t.ex. i klätterhallen ofta och tycker om att prata med folk och vill göra en insats för klubben, tveka inte att söka! Skicka ett mail till info@linkopingsklatterklubb.se eller ordf@linkopingsklatterklubb.se.

Utomhusklättring för LKK medlemmar lördag 13/5!

Följ med på utomhusklättring vid Silverberget!

Lite av en repris av utomhuspremiären som vi hade ute vid Ågelsjön i april förra året. En chans för medlemmar som inte klättrat ute förut att få testa på det i en kontrollerad och väl instruerad miljö. Vi kör på lördag den 13:e maj, om det är dåligt väder då bumpar vi det till dagen efter (söndag den 14:e maj). Det blir topprep på leder i grader från 4-6. LKK ordnar en fungerande brasa med galler som det går att grilla på förutsatt att det inte föreligger eldningsförbud, så ta med något att äta.

 • Anmälan till utomhus@linkopingsklatterklubb.se (viktigt!)
 • Begränsade bilplatser tillgängliga för medlemmar som inte kan ordna egen transport, vi uppmanar er att söka andra medlemmar (t.ex. genom facebookgruppen) att åka med.
 • Ta med skor, sele, och allt annat ni behöver för att säkra
 • Gemensam obligatorisk genomgång kl 10:00 på plats.

Frågor, tankar, idéer, maila utomhus@linkopingsklatterklubb.se

Förare till Silverberget finn här!

Information finns även på Facebook!

Ledbyggarheld och klubbmästerskap deltävling 2

Då var det dags för bygghelg och tävling igen, denna gång på repväggen den 20-23 april. Alla klubbmedlemmar är välkomna! Inga förkunskaper krävs!

Upplägg:

Torsdag 20/4: 17.00 – ca 21.00 (inklusive middag, förmånsbeskattad) – Rivning av leder.

Fredag 21/4: 17.00 – ca 20.00 (inklusive avslutande middag, förmånsbeskattad) – Tvättning av grepp
Vi ses i klätterhallen kl 17.00 eller på OKQ8 i Tornby 17.30. Tag gärna med stövlar och regnkläder som skydd vid grepptvätten. Vi hyr ett större antal biltvättsplatser och gör greppen rena med högtryckstvätt.

Lördag 22/4: 10.00 till ca 18.00 (inklusive lunch, förmånsbeskattad) – Byggnation av nya leder
Klockan 10.00 inleder vi med en kortare utbildning i led (valfritt deltagande).

Söndag 23/4: 13.00 – ca 17.00 – Topprepstävling sponsrad av Barrabes Skidåkning och Berg (kval + final)

Problem med kassan i receptionen – information om väggkort!

Hangarens kassasystem är åter i bruk. Tyvärr gick det inte att återskapa information ifrån backupen. Du som har väggkort måste därför återaktivera ditt kort. Det tar ca en minut och görs i receptionen.

 

Just nu har receptionen problem med sitt kassasystem. De jobbar såklart med att lösa det men just nu finns ingen säker prognos för när allt är igång igen.

Redan aktiverade väggkort ska fortfarande fungera och det går att lösa engångsinträden men nya väggkort kan i dagsläget inte aktiveras. Observera att detta är nuvarande statusen vilken kan komma att ändras allteftersom som man försöker laga själva systemet.

Resultat boulderhelg

Då var boulderhelgen avklarad med byggnation av nya leder och avslutande tävling. Stort tack till alla som engagerade sig och deltog!

Resultat från tävlingen hittar du här.

LKK Vårmöte 14/3

Den 14:e Mars är det dags för vårmöte igen!

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna att delta på vårens medlemsmöte och göra sin röst hörd!
Mötet äger rum i Hangarens konferenssal kl. 18:30. Alla som deltar bjuds på fika!

Agenda för mötet hittar du här.

Välkomna!

Mvh
Styrelsen 2017

Dokument inför mötet:
Budgetförslag 2017
Arvoden 2017
Verksamhetsberättelse 2016

Förvaltningsberättelse 2016
Revisionsberättelse