Engagera dig redan idag!

LKK är en ideell klätterklubb som drivs framåt av alla medlemmar och det är därför viktigt med många engagerade personer. Lite eller mycket spelar ingen roll, det viktiga är viljan. Här följer några exempel på saker som alltid är aktuella i klubben, men egna idéer och förslag är minst lika välkomna! Tveka inte att höra av dig om något låter intressant!

Gå på höst och vårmötena!

Här styr klubbens medlemmar styrelsen och bestämmer vad styrelsen ska göra. Alla klubbmedlemmar är välkomna! Mötena tar ca 2 timmar och klubben bjuder på fika! 🙂

Bygg leder och problem

Nya leder och problem är det fritt fram att bygga när som helst. Klubben anordnar dessutom ledbyggarhelger (för toppreps- och ledväggen) och problembyggarhelger (i boulderrummet) där det bjuds på fika, mat och gemenskap. Här får man lära sig hur man bygger leder och problem, inga förkunskaper krävs! Led- och problembyggarhelgerna annonseras på hemisdan under nyheter och via Facebook.

Är du sugen på att vara med och arrangera bygg- eller problemhelger, eller har idéer kring rep eller boulderväggen finns det grupper som engagerar sig i detta! Är du nyfiken eller vill vara med, hör av dig till rep@linkopingsklatterklubb.se eller boulder@linkopingsklatterklubb.se.

För regler kring byggnation av boulders se: https://linkopingsklatterklubb.se/boulderbygg-regler/ 

Prova på-säkrare

Det är gott om folk som är nyfikna på klättring, både grupper och enskilda personer. Därför behöver klubben ofta fler säkrare till prova på-verksamheten! Det är ett roligt sätt att engagera sig i klubben, kravet är att du kan topprepssäkra och har grönt kort samt är medlem i klubben. Klubben betalar lön till prova på-säkrare. Kontakta provapa@linkopingsklatterklubb.se om du har frågor eller vill hjälpa till.

Väggansvarig

Klubben har ofta behov av fler väggansvariga. Det är dessa som håller hallen öppen på vardagar efter att receptionen har stängt. För mer info kontakta vaggansvar@linkopingsklatterklubb.se.

Bli juniortränare

Att vara juniortränare innebär att man tillsammans med andra tränare håller i ett juniorträningspass ungefär varje eller varannan vecka. Mer info om juniorgrupperna finns under juniorsidan, eller kontakta junior@linkopingsklatterklubb.se.

Ombyggnationsgruppen

Klubben har som ambition att på sikt bygga ut klätterhallen. Det finns en grupp som arbetar med olika alternativ och har kontakt med kommunen och fastighetsägarna för att få till detta. Är du intresserad av att vara med och driva frågan eller vill veta hur arbetet går, kontakta intendent@linkopingsklatterklubb.se.

Arrangera resor eller småevent

En klätterresa till Bohuslän eller Kjugekull, en dagsutflykt till Ågelsjön eller slackline i en park är alltid populärt. Eller något helt annat! Klubben brukar sponsra en liten del av resor som är avsedda för hela klubben, exempelvis med någon middag eller en del av bostadsbeloppet. Är du intresserad att anordna resor eller andra aktiviteter kontakta aktivitet@linkopingsklatterklubb.se.

Bli styrelsemedlem

Att vara med i styrelsen är det mest direkta sättet att verka för klubbens framsteg och genomföra medlemmarnas vilja. Ny styrelse väljs på Höstmötet i oktober/november årligen. Vill du sitta med i styrelsen så håll utkik efter info när mötet börjar närma sig eller kontakta valberedning@linkopingsklatterklubb.se.

Kom med egna förslag

Egna förslag på saker som behöver göras uppskattas alltid! Kontakta ordf@linkopingsklatterklubb.se om du behöver hjälp med något.