Nyheter

Valberedningsmöte 3/9 och uppstart av hallverksamhet

Edit: Förtydligande att väggansvariga, prova-på och juniorträning inte börjar från den 3/8 utan det sker närmare slutet på augusti. Väggansvarig-kalendern kommer att vara ifylld när de börjar. Tills dess gäller alltså endast Hangarens öppettider på vardagar.

Vi har tänkt komma igång med prova-på, juniorträning och väggansvariga nu när Hangaren öppnar igen efter sommaren. Situationen med covid har inte förbättrats så mycket som man kunnat hoppats så sunt förnuft och avstånd fortsätter att gälla.


Klubben gör ett nytt försök till att hålla vårmötet, eller valberedningsmöte får det heta när det inte längre är vår. Mötet kommer att hållas 3/9, om du har några tankar eller åsikter att dela med klubben, var med och påverka och skicka in era motioner till klubbens ordförande på ordf@linkopingsklatterklubb.se!
Motioner kan skickas in till och med 13/8.  Mötets agenda kommer att skickas ut den 27/8, en vecka före mötet. En zoomlänk till mötet kommer att skickas ut senare.
Till valberedningsmötet kommer vi även behöva en valberedning! Om du känner för att bidra till klubben och vara en av dem som letar fram nästa års styrelse tveka inte och hör av dig till ordf@linkopingsklatterklubb.se.

Vänliga hälsningar,
/Styrelsen

Sommartider hej, hej!

Sommaren är här och hangarens reception är stängd för sommaren. Det innebär dock inte att det inte går att klättra alls! Det finns mängder av klippor och stenar att utforska utomhus 😉 ni kan hitta klätterförare till de flesta kända områdena för både trad- och sportklättring under ”Utomhus”.

För er som klarar av sommarvärmen i hangaren brukar en del med larmtagg att skriva i vår facebookgrupp strax innan de själva tänkt vara där, så håll utkik om ni vill vara med! Det är inte den vanliga entrén som gäller, utan den stora porten till vänster som gäller (bulta så det hörs, ofta rejält).

De tider som kommer hållas öppet under mer regelbundet kommer att läggas till i kalendern ”I Hallen” för att vara lättare att hitta. OBS att det kan finnas gånger då tiden inte gäller, det kan vara bra att dubbelkolla om det finns något inlägg!


Eftersom receptionen fortfarande kommer vara stängd gäller det bara för de som har ett träningskort, och det kommer inte gå att hyra utrustning. För er som nyligen börjat klättra och inte har köpt ett träningskort än kommer det gå bra även under de kommande två veckorna att använda höstens träningskort (som börjar i juli) för att komma in.

Vårmötet 4/6 framflyttat

Tyvärr måste vi meddela att vårmötet blir framflyttat ännu än gång då revisionen inte är färdigarbetad. Vi kommer att sända ut mer information om när nästa kallelse kommer.

Boulderbygghelg #1

Nu är det dags att fräscha upp boulderväggarna lite! Vi kör ett lite mindre upplägg den här gången och siktar på att bara ta ner några av väggarna. Kom förbi och riv, tvätta, bygg, fika och umgås med avstånd! Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs!

⚠️ Kom ihåg att vara noggrann med hygien! Känner du dig inte frisk, stanna hemma.

Om du känner för att vara ansvarig under någon tid på bygghelgen, hör gärna a dig till boulder@linkopingsklatterklubb.se

Fyll gärna i doodlen om du kommer: https://doodle.com/poll/qe7cb25wazqk3m5d

Upplägg:
Torsdag 14/5: 17.00 – ca 21.00 (inklusive middag, förmånsbeskattas) – Rivning av problem.
Ansvarig: Martin Klaesson

Fredag 15/5: 17.00 – ca 20.00 (inklusive avslutande middag, förmånsbeskattas) – Tvättning av grepp
Vi ses i klätterhallen kl 17.00 eller på OKQ8 i Tornby 17.30. Tag gärna med stövlar och regnkläder som skydd vid grepptvätten. Vi hyr ett större antal biltvättsplatser och gör greppen rena med högtryckstvätt.
Ansvarig: Martin Klaesson, Clara Klaesson

Lördag 16/5 10.00 – ca 18.00 (inklusive lunch, förmånsbeskattas) – Byggnation av nya problem. Alla är välkomna att bygga, inga förkunskaper krävs.
Ansvarig: Sökes! (Martin Klaesson)

Ommålning i omklädningsrum 30-31/4

Hej klubben! Hoppas att alla har det bra trots omständigheterna.

På grund av den låga trafiken i hallen kommer Lejonfastigheter passa på och måla i Hangarens konferens- och omklädningsrum måndag och tisdag nästa vecka, vilket innebär att det inte kommer gå att duscha eller byta om där. Med det i åtanke byt helst om innan så att ni bara behöver ta av er ytterkläder när ni kommer in.

Tillfällig nedstänging av verksamhet

Hej alla medlemmar! 

Som ni alla har sett har vi informerat om det viktiga att tvätta sig och ej peta sig i ansiktet, men då läget ständigt förändras så har vi i styrelsen för LKK beslutat att vi ej kan stå som arbetsansvariga och fortsätta uppmana till att prova-på, juniorverksamheten och väggansvariga ska fortsätta som vanligt. Vi tar vårt ansvar och stänger omgående ner all organiserad verksamhet.

Till att börja med fortsätter hallen att vara öppen under Hangarens öppettider. Då vi ej har väggansvariga så kommer hallen att stängas kl 20:00. Om någon med tag håller öppet efter det så sker det på den enskildes ansvar. Vi kan bara mana till god handhygien och att bara klättra om man är helt frisk. Har ni möjlighet till annan aktivitet eller klättra ute, så välj gärna det.

  • Prova-på verksamheten, juniorverksamheten, väggansvariga – verksamheten pausas
  • Helgens Boulder bygg/tävling ställs in pga att vi ej kan tvätta grepp* samt för att minska folksamlingar.
  • Hallen är fortfarande öppen men vi manar till social distansering och handhygien.
  • Vår strävan är att starta upp verksamheten så snart vi kan!
  • Ingen som uppvisar symptom får befinna sig i hallen.
  • Som vanligt sker all klättring på egen risk

Tack för visad förståelse och hänsyn.

/Styrelsen

* Vid tvätt blandas viruset med vattenångan och det finns risk för inandning

Boulderbygghelg #1 inställd

Boulderbygghelgen blir tyvärr helt inställd. Det har delats en del texter om att grepptvätten medför att viruset sprids i luften vid högtryckstvätt av greppen och ansvariga tycker det är för riskabelt att hålla evenemanget.

Boulderbygghelg #1 uppdatering

På grund av rådande omständigheter kommer söndagens tävling att skjutas upp tills vidare. Bygghelgen kommer att fortsätta som vanligt då det inte brukar bli samma trängsel under de dagarna.

Känner du dig inte frisk, stanna hemma. Annars ses vi i hallen 👊!

Boulderbygghelg #1 med tävling

[English version below]

Hej klubben!

Det är dags för den första boulderbygghelgen för året (med tävling!)! Kom förbi och riv, tvätta, bygg, fika och umgås! Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs!

Om du är intresserad att vara ansvarig någon tid under byggandet, hör gärna av dig till boulder@linkopingsklatterklubb.se!

Fyll gärna i doodlen om du kommer: https://doodle.com/poll/ez93a3ww63667d4c

Upplägg:
Torsdag 19/3: 17.00 – ca 21.00 (inklusive middag, förmånsbeskattas) – Rivning av gamla problem.
Ansvarig: Clara Klaesson

Fredag 20/3: 17.00 – ca 20.00 (inklusive avslutande middag, förmånsbeskattas) – Tvättning av grepp
Vi ses i klätterhallen kl 17.00 eller på OKQ8 i Tornby 17.30. Tag gärna med stövlar och regnkläder som skydd vid grepptvätten. Vi hyr ett större antal biltvättsplatser och gör greppen rena med högtryckstvätt.
Ansvarig: Martin Klaesson

Lördag 21/3: 10.00 – ca 20.00 (inklusive lunch, förmånsbeskattas) – Byggnation av nya problem. Alla är välkomna att bygga, inga förkunskaper krävs.
Ansvarig: Sökes!

Söndag 22/3: 13.00 – 18.00 – Bouldertävling.
Kl 13.00 drar tävlingen på de nybyggda problemen igång! Liksom de tidigare tävlingarna kommer vi att ha tre klasser: junior, dam och herr.
Ansvarig: Martin Klaesson


Hello LKK!

It’s time for the first boulderbuilding weekend for the year (with competition!) Come join us taking down old problems, cleaning, building, fika and hang out! Everybody is welcome, no prior experience needed!

If you’re interested in being responsible for some time during the building, please contact boulder@linkopingsklatterklubb.se!

Please fill out the doodle if you’re going to attend so we know roughly how many will show up: https://doodle.com/poll/ez93a3ww63667d4c

Schedule:
Thursday 19/3: 17.00 – ca 21.00 (dinner included, benefit taxed) – Taking down old problems.
Responsible: Clara Klaesson

Friday 20/3: 17.00 – ca 20.00 (includes dinner, benefit taxed) – Cleaning used holds.
We meet up in the climbing centre at 17.00 or at OKQ8 in Tornby 17.30. We recommend bringing wellingtons and rainclothes for protection during cleaning. We will rent a couple of carwashes and clean the holds with high pressure washers.
Responsible: Martin Klaesson

Saturday 21/3: 10.00 – ca 20.00 (includes dinner, benefit taxed) – Building new problems. Everybody is welcome, no prior experience needed.
Responsible: Wanted!

Sunday 22/3: 13.00 – 18.00 – Boulder competition.
The competition on the freshly built routes kicks off at 13.00! Like in previous competitions there are three classes: junior, women, men.
Responsible: Martin Klaesson

Ledbyggarhelg #1 med tävling

[English version below]

Är du trött på gamla leder? Vill du klättra på något nytt och roligt? Kom och var med på bygghelgen!

Upplägg:
Torsdag 27/2: 17.00 – ca 21.00 (inklusive middag, förmånsbeskattas) – Rivning av leder. Till vårt förfogande finns bland annat en skylift.
Ansvarig: Petter Johansson

Fredag 28/2: 17.00 – ca 20.00 (inklusive avslutande middag, förmånsbeskattas) – Tvättning av grepp
Vi ses i klätterhallen kl 17.00 eller på OKQ8 i Tornby 17.30. Tag gärna med stövlar och regnkläder som skydd vid grepptvätten. Vi hyr ett större antal biltvättsplatser och gör greppen rena med högtryckstvätt.
Ansvarig: Richard Akrasia Lilja

Lördag 29/2: 10.00 – ca 20.00 (inklusive lunch, förmånsbeskattas) – Byggnation av nya leder. Alla är välkomna att bygga leder, inga förkunskaper krävs.
Ansvarig: Sergey Solovyev

Söndag 1/3: 13.00 – 18.00 – Topprepstävling. De som hjälper till under tävlingen med säkring blir bjudna på lunch (förmånsbeskattas).
Kl 13.00 drar tävlingen på de nybyggda replederna igång! Liksom de tidigare tävlingarna kommer vi att ha tre klasser: junior, dam och herr.
Ansvarig: Sergey Solovyev

Man behöver inte vara med hela tiden under alla dagar, kom förbi och hjälp hur mycket du kan/vill. Klubben bjuder på fika, mat och trevligt sällskap. Inga förkunskaper krävs!

Skriv gärna ner ditt namn på https://doodle.com/poll/r73yannurfuv7tat
så att vi vet ungefär hur många som kommer.

//–

Are you tired of old routes? Do you want to climb something new and fun? Come join us on the route building weekend!

You don’t need to stay the whole time during all the days, come and help as much as you wish/can. The club provides fika, food and good company! No prior knowledge is needed!

Schedule:
Thursday 27:2: 17.00 – ca 21.00 (includes dinner, benefit taxed) – Deconstruction of routes. We provide tools and have access to a skylift.
Responsible: Petter Johansson

Friday 28/2: 17.00 – ca 20.00 (includes dinner, benefit taxed) – Cleaning used holds.
We meet up in the climbing centre at 17.00 or at OKQ8 in Tornby 17.30. We recommend bringing wellingtons and rainclothes for protection during cleaning. We will rent a couple of carwashes and clean the holds with high pressure washers.
Responsible: Richard Akrasia Lilja

Saturday 29/2: 10.00 – ca 20.00 (includes lunch, benefit taxed) – Building of new routes. Everyone is welcome! No prior experience needed.
Responsible: Sergey Solovyev

Sunday 1/3: 13.00 – 18.00 – Top rope competition. Those assisting with belaying during the competition will be offered lunch (benefit taxed).
The competition on the freshly built routes kicks off at 13.00! Like in previous competitions there are three classes: junior, women, men.
Responsible: Sergey Solovyev

Don’t forget to write down your name at https://doodle.com/poll/r73yannurfuv7tat
so that we know approximately how many people are coming.