Nyheter

Årsmöte 2020

VARMT VÄLKOMNA TILL ÅRSMÖTE den 19 november, torsdag, kl 19:00 på det stora internetet via konferensprogrammet Zoom.
På mötet kommer vi att gå igenom nästa års budget och får veta vilka som kommer att vara nästa års styrelse! Alla medlemmar är välkomna, ladda upp med popcorn!
Om ni har konkreta förslag eller åsikter kring klubben eller hallen, skicka in motioner till ordf@linkopingsklatterklubb.se fram tills den 29 oktober så kommer de att diskuteras under mötet.

/Styrelsen

Ledbyggarhelg #3 2020

Hej klubben!

Nu i veckan (v. 39) har vi en repbyggarhelg. Kom förbi och riv, tvätta, bygg, fika och säkra! Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs!

Fyll gärna i doodlen om du kommer: https://doodle.com/poll/89knhvmceedfdych

Upplägg:
Torsdag 24/9: 17.00 – ca 21.00 (inklusive middag, förmånsbeskattas) – Rivning av leder. Till vårt förfogande finns bland annat en skylift.
Ansvarig: Petter Johansson

Fredag 25/9: 17.00 – ca 20.00 (inklusive avslutande middag, förmånsbeskattas) – Tvättning av grepp
Vi ses i klätterhallen kl 17.00 eller på OKQ8 i Tornby 17.30. Tag gärna med stövlar och regnkläder som skydd vid grepptvätten. Vi hyr ett större antal biltvättsplatser och gör greppen rena med högtryckstvätt.
Ansvarig: Sergey Solovyev

Lördag 26/9: 10.00 – ca 17.00 (inklusive lunch, förmånsbeskattas) – Byggnation av nya leder. Alla är välkomna att bygga leder, inga förkunskaper krävs.
Ansvarig: Daniel Svedbrand

Söndag 27/9: 10.00 – ca 17.00 – Fortsättning av byggnationen, ingen ansvarig på plats. 

Välkomna till medlemsmöte 3/9!

Med endast en vecka kvar till det något försenade vårmötet är tiden äntligen här! Mötet kommer att hållas torsdag den 3/9 kl 19:00.

Mötets agenda, revisionen är för det gångna året och underlaget för vad styrelsen 2020 ska arbeta för samt vår budget finns nu att läsa här

Medlemsmötet kommer att sändas via Zoom som är ett gratis videomötesprogram, och en länk till onlinekonferensen finns länkad i mötets agenda (LKK 20200903 Vårmöte – Agenda.pdf).

Välkomna!
/Styrelsen 2020

Hallverksamhet startar upp, coronainfo

Den här veckan startar prova-på igen för terminen. Nytt för den här gången är att tisdagens drop-in har ändrat tid från 19-21 till 18-20. Prova-på söker även efter nya säkrare, så om du är sugen på att få fler att komma igång med klättring skicka iväg ett mail till provapa@linkopingsklatterklubb.se

Från onsdag till lördag är det bygghelg i boulderrummet, vilket betyder att möjligheten att klättra kommer vara begränsad. Se event i vår facebookgrupp och skriv upp er om ni vill vara med!

Från och med nästa vecka (31/8) och framåt kommer väggansvariga att hålla hangaren öppen kl 20-22 mån-tor och går att se i vår väggansvarig-kalener.
På vardagarna mån-tor mellan 18-20 brukar vi ha som allra flest besökare i klätterhallen. Då prova-på och juniorträning har aktivitet från kl ~18 vill vi be er att tänka på om det finns någon annan tid att klättra. Hangaren är öppen från kl 15 och före kl ~17 brukar det inte vara särskilt många i hallen, och från nästa vecka är det öppet fram till kl 22. Vi behöver hjälpas åt för att sprida ut hur många som är i klätterhallen samtidigt, så klättra gärna vid de tidigare eller enare tiderna om ni har möjlighet. Förmiddagsklättringen som finns inlagd i vår kalender är ännu ett tillfälle för de som har förmiddagen fri, du är inte tvungen att ta med dig ett barn för att vara välkommen då!
För att undvika trängsel i omklädningsrummen ber vi er att gärna byta om hemma, och om det är för många inne i rummet, vänta utanför istället för att trängas! Detta betyder INTE att det går bra byta om inne i klätterhallen för att det är folk i omklädningsrummet som har förekommit ibland.
Som vanligt ska vi alla se till att hålla god hygien och följa instruktionerna som är uppsatta. Tvätta händerna, hosta eller nys i armvecket och stanna hemma om ni inte känner er friska så kan vi alla ha kul tillsammans!

Vänliga hälsningar,
/Jonas B
Lkk-info

Valberedningsmöte 3/9 och uppstart av hallverksamhet

Edit: Förtydligande att väggansvariga, prova-på och juniorträning inte börjar från den 3/8 utan det sker närmare slutet på augusti. Väggansvarig-kalendern kommer att vara ifylld när de börjar. Tills dess gäller alltså endast Hangarens öppettider på vardagar.

Vi har tänkt komma igång med prova-på, juniorträning och väggansvariga nu när Hangaren öppnar igen efter sommaren. Situationen med covid har inte förbättrats så mycket som man kunnat hoppats så sunt förnuft och avstånd fortsätter att gälla.


Klubben gör ett nytt försök till att hålla vårmötet, eller valberedningsmöte får det heta när det inte längre är vår. Mötet kommer att hållas 3/9, om du har några tankar eller åsikter att dela med klubben, var med och påverka och skicka in era motioner till klubbens ordförande på ordf@linkopingsklatterklubb.se!
Motioner kan skickas in till och med 13/8.  Mötets agenda kommer att skickas ut den 27/8, en vecka före mötet. En zoomlänk till mötet kommer att skickas ut senare.
Till valberedningsmötet kommer vi även behöva en valberedning! Om du känner för att bidra till klubben och vara en av dem som letar fram nästa års styrelse tveka inte och hör av dig till ordf@linkopingsklatterklubb.se.

Vänliga hälsningar,
/Styrelsen

Sommartider hej, hej!

Sommaren är här och hangarens reception är stängd för sommaren. Det innebär dock inte att det inte går att klättra alls! Det finns mängder av klippor och stenar att utforska utomhus 😉 ni kan hitta klätterförare till de flesta kända områdena för både trad- och sportklättring under ”Utomhus”.

För er som klarar av sommarvärmen i hangaren brukar en del med larmtagg att skriva i vår facebookgrupp strax innan de själva tänkt vara där, så håll utkik om ni vill vara med! Det är inte den vanliga entrén som gäller, utan den stora porten till vänster som gäller (bulta så det hörs, ofta rejält).

De tider som kommer hållas öppet under mer regelbundet kommer att läggas till i kalendern ”I Hallen” för att vara lättare att hitta. OBS att det kan finnas gånger då tiden inte gäller, det kan vara bra att dubbelkolla om det finns något inlägg!


Eftersom receptionen fortfarande kommer vara stängd gäller det bara för de som har ett träningskort, och det kommer inte gå att hyra utrustning. För er som nyligen börjat klättra och inte har köpt ett träningskort än kommer det gå bra även under de kommande två veckorna att använda höstens träningskort (som börjar i juli) för att komma in.

Vårmötet 4/6 framflyttat

Tyvärr måste vi meddela att vårmötet blir framflyttat ännu än gång då revisionen inte är färdigarbetad. Vi kommer att sända ut mer information om när nästa kallelse kommer.

Boulderbygghelg #1

Nu är det dags att fräscha upp boulderväggarna lite! Vi kör ett lite mindre upplägg den här gången och siktar på att bara ta ner några av väggarna. Kom förbi och riv, tvätta, bygg, fika och umgås med avstånd! Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs!

⚠️ Kom ihåg att vara noggrann med hygien! Känner du dig inte frisk, stanna hemma.

Om du känner för att vara ansvarig under någon tid på bygghelgen, hör gärna a dig till boulder@linkopingsklatterklubb.se

Fyll gärna i doodlen om du kommer: https://doodle.com/poll/qe7cb25wazqk3m5d

Upplägg:
Torsdag 14/5: 17.00 – ca 21.00 (inklusive middag, förmånsbeskattas) – Rivning av problem.
Ansvarig: Martin Klaesson

Fredag 15/5: 17.00 – ca 20.00 (inklusive avslutande middag, förmånsbeskattas) – Tvättning av grepp
Vi ses i klätterhallen kl 17.00 eller på OKQ8 i Tornby 17.30. Tag gärna med stövlar och regnkläder som skydd vid grepptvätten. Vi hyr ett större antal biltvättsplatser och gör greppen rena med högtryckstvätt.
Ansvarig: Martin Klaesson, Clara Klaesson

Lördag 16/5 10.00 – ca 18.00 (inklusive lunch, förmånsbeskattas) – Byggnation av nya problem. Alla är välkomna att bygga, inga förkunskaper krävs.
Ansvarig: Sökes! (Martin Klaesson)

Ommålning i omklädningsrum 30-31/4

Hej klubben! Hoppas att alla har det bra trots omständigheterna.

På grund av den låga trafiken i hallen kommer Lejonfastigheter passa på och måla i Hangarens konferens- och omklädningsrum måndag och tisdag nästa vecka, vilket innebär att det inte kommer gå att duscha eller byta om där. Med det i åtanke byt helst om innan så att ni bara behöver ta av er ytterkläder när ni kommer in.

Tillfällig nedstänging av verksamhet

Hej alla medlemmar! 

Som ni alla har sett har vi informerat om det viktiga att tvätta sig och ej peta sig i ansiktet, men då läget ständigt förändras så har vi i styrelsen för LKK beslutat att vi ej kan stå som arbetsansvariga och fortsätta uppmana till att prova-på, juniorverksamheten och väggansvariga ska fortsätta som vanligt. Vi tar vårt ansvar och stänger omgående ner all organiserad verksamhet.

Till att börja med fortsätter hallen att vara öppen under Hangarens öppettider. Då vi ej har väggansvariga så kommer hallen att stängas kl 20:00. Om någon med tag håller öppet efter det så sker det på den enskildes ansvar. Vi kan bara mana till god handhygien och att bara klättra om man är helt frisk. Har ni möjlighet till annan aktivitet eller klättra ute, så välj gärna det.

  • Prova-på verksamheten, juniorverksamheten, väggansvariga – verksamheten pausas
  • Helgens Boulder bygg/tävling ställs in pga att vi ej kan tvätta grepp* samt för att minska folksamlingar.
  • Hallen är fortfarande öppen men vi manar till social distansering och handhygien.
  • Vår strävan är att starta upp verksamheten så snart vi kan!
  • Ingen som uppvisar symptom får befinna sig i hallen.
  • Som vanligt sker all klättring på egen risk

Tack för visad förståelse och hänsyn.

/Styrelsen

* Vid tvätt blandas viruset med vattenångan och det finns risk för inandning