PROVA PÅ

Vill du övervinna din höjdrädsla, träna på ett kul sätt eller träffa nya människor? Då är klättring något för dig!

För att ni ska komma in i klättervärlden så erbjuder Linköpings klätterklubb er att testa inomhusklättring, antingen via drop-in eller via gruppbokningar (se nedan).

Drop-in

På tisdagar kl 19-21 samt utvalda torsdagar, ordnar vi drop-in klättring, se öppettider och priser för mer information. Då kan de som är sugna på att klättra komma förbi och testa. Ni betalar en inträdesavgift i receptionen och sen får ni klättra så mycket ni vill. Våra säkrare lånar ut den utrustning ni behöver, ser till att allt är säkert och svarar på era frågor.

Det är ofta högt tryck på drop-in-tillfällena, speciellt i början och slutet av terminerna, så se till att komma i tid. Vi kan endast ta in ett begränsat antal så det kan tyvärr bli fullt. Om ni är fler än tre personer i sällskapet så rekommenderar vi istället att ni bokar in er som en grupp.

Grupper

Är ni ett kompisgäng eller kanske en familj och vill ha en säkrare för er själva? Då ska ni göra en gruppbokning!

Som en grupp har ni alltid med er en ansvarig som hjälper er med säkerhet och tekniktips. Ni kan själva välja tid och dag för besöket, även tider utanför ordinarie öppettider går bra. I priset ingår klätterskor och säkerhetssele för alla deltagare.

Priset beror på hur många säkrare som önskas samt hur lång tid ni vill klättra. Maximala antalet personer som en säkrare kan ta hand om är åtta stycken, då hinner alla testa på en timme. Vill man klättra lite mer och hinna blir trött rekommenderas fyra till fem personer per säkrare. Rekommenderad tid är 1-2 timmar beroende på hur mycket ni vill hinna klättra. Minsta bokbara tid är 1 timme, efter det går det att boka med halvtimmesintervall.

Barnkalas

Vid födelsedagsfirande så bokas själva klättringen in som en grupp hos LKK:s bokningsansvarige. Eventuell bokning av mat/fika och konferensrum sker separat via Hangarens reception (hangaren.org).

Boka

För att boka en grupp fyll detta formulär, eller skicka ett mail till ProvaPa@Linkopingsklatterklubb.se

Var gärna ute i god tid om du vill boka in en grupp! På vardagar är det oftast större sannolikhet att hitta tillgängliga säkrare på eftermiddagen om det är ett alternativ.

För priser se Öppettider och priser.

Allmän info

Klädsel

Vanliga träningskläder eller oömma kläder funkar bra! Utlåning av klätterskor ingår i priset för all prova-på verksamhet, vill man inte låna dessa går det att använda rena gymnastikskor.

Försäkring

Vid klättring under prova på är du försäkrad genom Svenska klätterförbundet. Tänk dock på att skador alltid bör undvikas, det är därför viktigt att ni lyssnar på de ansvariga på plats.
Det är endast av klubben utnämnda säkrare som får säkra under prova på-tillfällen för att försäkringen ska gälla vilket betyder att eventuella personer i gruppen som har grönt kort ej får hjälpa till.