Hangaren Klätterhall

Klätterhallen drivs ideellt utav medlemmarna i Linköpings klätterklubb. Aktivitetshuset ”Hangaren Hot Sport Center” ligger i stadsdelen Ryd och delas med en skatehall och en träningshall där kampsport, trampolin och dansträning arrangeras. Hangarens reception drivs av Frisksportarna som sköter inträde och uthyrning av utrustning samt har ett café utanför klätterhallens ingång.

Tack vare entusiastiska klättrare och en motiverande klubbkänsla kan hallen skötas och underhållas ideellt. Till exempel är de allra flesta lederna på repväggen och problemen i boulderhallen är byggda utav medlemmar vid gemensamma bygghelger som arrangeras ett par gånger per termin.

Vi har en veckovis ”prova på” verksamhet för att personer utan tidigare erfarenhet ska kunna testa klättring tillsammans med erfarna medlemmar som säkrare.
Klätterklubben har även en stadigt ökande juniorverksamhet med regelbundna gruppträningar i hallen som drivs av aktiva medlemmar och stöttande föräldrar. Från måndag till och med torsdag finns det vanligtvis en väggansvarig medlem i hallen för att finnas till hjälp vid problem eller frågor och som håller öppet efter att receptionen stänger.

Linköpings klätterklubb byggde klätterhallen i Hangaren 2002. Vi har en topprepsvägg, en sportklättervägg och en boulderhall.

I klätterhallen gäller väggreglerna och vi uppmanar alla som klättrar hos oss att läsa och respektera dessa regler. Du hittar väggreglerna både här på hemsidan och uppsatta i hallen.

Toppsrepsvägg

Byggår 2002
Höjd 14 m
Väggyta 300 kvm
Antal rep 28 st

Sportklättervägg

Byggår
Höjd 14 m
Väggyta 140 kvm
Överhäng 30%
Antal ankare 8 st

Boulderhall

Byggår 1998+2000
Höjd 4-6 m
Väggyta 250 kvm
Golvyta 150 kvm

Ledfördelning

Fördelningen av grader på lederna varierar eftersom nya leder byggs kontinuerligt och gamla tas bort efter hand. Generellt finns leder med grader från 4b till 7c. Vi strävar efter att det ska finnas leder som passar både nybörjare och erfarna klättrare. Vår gradering i klätterhallen är inspirerad av franska gradsystemet.