OBS! Linköpings klätterklubb håller inga kurser. 

Det finns två företag som håller kurser i vår klätterhall. För bokning, priser och kursutbud se deras hemsidor:

Hama Adventures

https://www.hamaadventures.se/

Tossebo Utbildning

tosseboutb@gmail.com

0703438910

För att få hålla kurser i Linköpings klätterklubbs hall måste kursarrangörerna blivit godkända av klubben. Kurser i klätterhallen får endast ledas av instruktörer auktoriserade av SKF och kurserna ska följa SKFs normer.

Vilken kurs att välja?

Vill du komma igång med klättring och lära dig att topprepssäkra? Gå en topprepskurs, en kurs för att ta grönt kort. Det är en kurs där du lär dig grunderna och förutsättningarna för att kunna klättra och säkra självständigt i en klätterhall. OBS att man måste ha ett grönt kort för att kunna topprepssäkra i vår klätterhall.

Har du redan grönt kort och vill ta din klättring vidare? Gå en kurs i ledklättring, en kurs för att ta rött kort.

För bouldering, dvs klättring på de mindre väggarna, finns det inga speciella kurser eller kort! Var uppmärksam, håll uppsikt uppåt för klättrande har företräde. Tänk på att landa på fötterna, håll landningen fri från olika föremål (vattenflaskor osv) och försök att klättra ner om möjligt.

Det finns också kurser för utomhusklättring; räddningskurser osv.

Utbildning inom klubben

Medlemmar engagerade i klätterklubben har möjligheten att få stöd till kurser och vidareutbildningar som gynnar klubbverksamheten.
Till exempel kan första hjälpen, tränarutbildningar och ledbyggarkurser arrangeras.

Är du medlem i Linköpings klätterklubb och är intresserad av att bli intruktör har du möjlighet att kostnadsfritt delta i de topprepskurser som arrangeras i klätterhallen som instruktörsaspirant.