Workshop idrottskador och prehab

Den 20e januari 12:30 – 17:00 hålls en workshop om Idrottsskador & Prehab för klättrare med Kalle Söderqvist från Aloma.

Workshopen är kostnadsfri för LKKs medlemmar men begränsad till 20 deltagare. Platserna kommer att lottas ut om över 20 personer anmäler sig för att göra det rättvist för alla. Denna lottning kommer att ske måndag den 15e januari, så anmäl er senast söndag 14 januari. Om färre än 20 medlemmar anmält sig vid denna tidpunkt kommer alla som anmält sig upp till denna punkt få deltaga och de kvarvarande platserna blir först till kvarn. Anmälan kommer att stå öppen för eventuella reservplatser.
Info om medverkan kommer att meddelas månad 15e januari och vid behov fortlöpande.

ANMÄLAN SKER GENOM DENNA LÄNK:
https://forms.gle/q8288MpVMXV3vDdF9

Workshopen hålls på svenska.

Workshopen kommer att hållas i Hangaren. Vi börjar 12:30 i konferensrummet ovanför receptionen med ett par timmars teori. Efter detta förflyttar vi oss till klätterhallen och gymmet för mer praktiska moment.

Workshopen kommer ge dig kunskaper om vanliga klätterskador, skademekanismer, rehab & prehab. Du kommer även få möjlighet att tillsammans med övriga deltagare skapa en individuell träningsplanering utifrån dina egna förutsättningar med fokus på att minimera risken för skador och klättra bättre. Workshopen avslutas med genomgång av generella skadeförebyggande övningar i gymmet.

Kalle är leg. naprapat och har en magisterexamen MSc i idrottsvetenskap med fokus på prestationsoptimering med inriktning mot elitidrott. Han har hållit föreläsningar om skador och prevention för klätterförbundet och på klätterförbundets tränarutbildning, samt workshops om skadeprevention för ledbyggare. Han är även lärare i idrottsmedicin på naprapathögskolan och forskar om fingerstyrka och prestationsförmåga i klättring på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Aloma är den första mottagningen i Skandinavien med speciell inriktning mot idrottsskador relaterade till klättring. Sedan 2012 har Aloma hjälpt klättrare från hela Sverige med diagnostik, rehab och behandling av överbelastningsskador, idrottsskador och smärta, vid högre krav på funktion och prestation.